kaple sv. Floriána

Zděná omítnutá orientovaná kaple s lodí obdélného půdorysu a předstupující užší hranolovou dvoupatrovou věží na východní straně. Stavbu člení vysoký sokl opatřený hrubou omítkou a profilovaná korunní římsa. Rohy lodi jsou vpadlé a zaoblené. Loď osvětlují okenní otvory zakončené segmentovým obloukem, rámované šambránou s lištou (z jižní a severní strany o jedné ose). Vstup do věže zvonice je z východní strany portálem završeným půlkruhovým obloukem. Do kaple se vchází ze západní strany obdélným vstupem s pískovcovým ostěním. Západní průčelí vrcholí trojúhelným štítem (mírně převyšujícím střechu lodi) s kovaným dvouramenným křížkem. Věž, se slunečními hodinami ve druhém podlaží, člení profilovaná kordonová a korunní římsa. Na severní straně věže vyniká výklenek zakončený segmentovým obloukem s pilastry a římsou. Na zadní stěně výklenku je zobrazena postava sv. Floriána. Prolomené okenní otvory v posledním podlaží věže jsou zakončeny segmentovým obloukem a opatřeny šambránami s vrcholovým klenákem. Okna uzavírají dřevěné okenice zdobené reliéfními rozetami. Střecha lodi je sedlová, krytá bobrovkami. Věž uzavírá nízká komole jehlancová stříška. Nad ní vystupuje osmiboká lucerna s průzory do všech stran, završená osmibokou cibulovou kupolí s patriarším křížem (plechová krytina). Předmětem ochrany je kaple sv. Floriána a vymezený pozemek.