kaple sv. Isidora

Zděná omítnutá orientovaná centrální kaple křížového půdorysu s projmutými stranami a půlkruhově uzavřeným presbytářem stojí na jižní straně návsi, při hlavní komunikaci. Stavbu člení sokl, pilastry s vertikálním výžlabkem a římsovou hlavicí a profilovaná desková korunní římsa, zvedající se z každé strany do půlkruhovém oblouku (kromě presbytáře). Všechny tři strany kromě východní jsou jednoosé (presbyterium je z čelní strany bez okenního otvoru). Okenní otvory zakončené odsazeným půlkruhovým obloukem rámují šambrány s odstupněnou lištou. Vchod do kostela je pravoúhlým kamenným portálem s lištou. Západnímu průčelí dominuje hranolová věž členěná lisénami a okenními otvory bez šambrán. Profilovaná korunní římsa věže se uprostřed každé strany zvedá do segmentového oblouku. Oplechovaná členitá střecha kaple vrcholí nad ústřední částí kopulí s kamennou vázou. Nízká střecha věže vrcholí kovovým ozdobným latinským křížkem na vysokém podstavci. Interiér nebyl v rámci reidentifikace prozkoumán. Předmětem ochrany je kaple sv. Isidora a pozemky vymezeného areálu.