kamenný kříž

Kříž stojí na návsi u kostela, materiálem je pískovec. Celková výška kříže s podstavcem je cca 375 cm. Na ploché pískovcové základně spočívá čtyřboký, esovitě profilovaný podstavec s masivní hranolovou patkou a stupňovitou římsovou hlavicí. Na východní straně podstavce je na výduti vysekán nápis: PŘEVEZENO A OPRAVENO 1961. Na podstavci stojí hranolový směrem vzhůru se zužující pilíř s ionizující hlavicí. Hlavice sestává z oblounu, vlysem s píšťalami a volutami, mezi nimiž vyrůstá trojlistá palmeta. Na čelní straně pod hlavicí vystupuje reliéf čabraky, zakončené dvěma stylizovanými květy tulipánů pod sebou. Na východní straně pilíře je vysekáno jméno kameníka: IOSEPH SPAVTIL. Ve vrcholu je osazen pískovcový latinský kříž s jetelovitě ukončenými rameny a korpusem Krista. Předmětem ochrany je kamenný kříž na příslušném pozemku.