zámek - velkopřevorská rezidence

Na severovýchodní straně hradního areálu se nachází objekt zámku, který býval původně velkopřevorskou rezidencí. Budova je tvořena dvěma spojenými kolmými křídly. Průčelí budovy jsou pojednány architektonicky shodně, v jednotném barokně klasicistním slohu. Dvorní průčelí jsou střídmější, bez štukových prvků v podobě bohatých šambrán, pilastrů. Čelní východní průčelí rezidence se středovým balkonkem na ozdobných krakorcích je patrové, symetricky pojednané; je členěno průběžnou kordonovou a korunní římsou a vertikálně plochými pilastry s čabrakami a píšťalami v hlavicích. Střed průčelí zvýrazňují dva pilastry v přízemí, v patře korunka a nad korunní římsou atikový štítek s hodinami. Na fasádě dva slepé portály. Patro člení obdélná okna ve štukových šambránách, sdružená nad slepými portály do dvojic.