boží muka

Na čtyřbokém soklu členěném rytými rámy kasulového tvaru se nachází patka pilíře kamenných božích muk podoby komolého jehlanu bohatě konvexně-konkávně tvarovaného dvěma oblouny a výžlabkem. Z patky vyrůstá pylonovitě se zužující dřík čtvercového průřezu zdobený rytými rámy kasulového tvaru. V horní části je dřík členěn římsou s oblounovou profilací, která se na všech čtyřech stranách zalamuje do tvaru půlkruhové čabraky se zakulaceným střapcem. Dřík nese drobnou kubickou kaplici členěnou rytými obdélnými rámy. Na kaplici spočívá patka kříže, která je zmenšeninou patky dříku, z niž vyrůstá širším zužujícím se vertikálním břevnem kříž s jetelovým zakončením břeven. Ke kříži je připevněn litinový Korpus a litinová nápisová blána. Po nedochovaném starším Korpusu s širším rozpětím paží jsou na břevnech dosud patrné otvory. V rytém rámu na přední straně soklu se nachází rytý letopočet 1807.