zvonice

Do jižního úseku ohradní zdi hřbitova je vestavěna čtyřboká zvonice o třech podlažích. Dolní část zděná ze smíšeného zdiva, horní část upravena jako dřevěná deštěná konstrukce na dřevěných krakorcích. Zastřešení čtyřbokou stanovou střechou, přecházející asi v polovině výšky do strmého osmibokého jehlanu; kryto břidlicí (nyní imitace). V přízemí valeně klenutý průchod se schodištěm, v jeho obou bočních stěnách po jednom segmentově zaklenutém výklenku. Vnější i vnitřní vstupní oblouk průchodu je půlkruhově zaklenutý. Zdivo omítnuté vápenocementovou omítkou s novým okrovým nátěrem, na nárožích a kolem otvorů bývala imitovaná rustika v omítce. Na jižním průčelí po stranách vstupu jsou přizděny nízké šikmé opěráky. Nad vstupem v omítce bývalo vročení opravy - 1925, nad ním bývalo jednoduché sdružené okno, nyní štěrbinové. V západním průčelí ve stejné úrovni jedno štěrbinové okno. Okenní otvory byly lemovány šambránou v úrovni omítkové vrstvy, provedenou vyhlazením omítky. Horní část zvonice je provedena jako dřevěné podsebití na dřevěných krakorcích. Deštěné patro je vodorovně členěno třemi kordonovými a ukončeno dřevěnou profilovanou korunní římsou. Vstup do pater zvonice z východního průčelí úzkými dveřmi, přístupnými z terénu po několika schodech. Ve zvonovém patře zvonová stolice - vzpěradlová konstrukce.