venkovský dům

Dům ve střední části obce, západně od kostela. Objekt na půdorysu písmene L, ustoupen hlouběji za uliční čáru. Skládá se z obytného domu a hospodářského objektu. Dispozice domu typická trojdílná, původní hospodářská část novodobě upravena spolu s patrem. Střechy sedlové o větším sklonu, kryté eternitovými šablonami. Štítové průčelí do ulice dvouosé, v přízemí a v patře okna odlišná co do velikosti i do tvaru štukových šambrán s lištou (vyvolávající dojem sbíhavost ke hřebenu), ve štítu jedno okno na osu se šambránou a větrací otvor. Kamenné parapetní římsy oken. Kordonová římsa. Nárožní lisény - v přízemí rustika, v patře hladké. Dvorní průčelí je v přízemí částečně zděné, částečně roubené, omítnuté. Ze dvou oken okno po pravé straně původní, v profilované štukové šambráně s kamenným parapetem. Obdélný vstup, po pravé straně s kvádrovanou lisénou, vstupní dveře s nadsvětlíkem v hladkém ostění. Patro hrázděné, se čtyřmi okénky s profilovanými parapetními a nadokenními dřevěnými římsami, profilovaná je rovněž dřevěná podokapní římsa. Zahradní průčelí v patře novodobě upraveno, hrázdění odstraněno, v patře podélného průčelí ponecháno pouze jedno menší okno, vstup do domu zazděn. Západní štít pobit bedněním.