socha Panny Marie Immaculaty

Jedná se o rustikálně provedenou sochu Panny Marie. Socha je zhotovena ze žuly a je provedena v životní velikosti. Výše díla dosahuje 1,63 m. Šíře sochy je 0,73 m a její maximální tloušťka dosahuje 0,45 m. Světice je zobrazena jako stojící na srpku Měsíce. Je znázorněna jako mladá prostovlasá žena zahalená do dlouhé tuniky přepásané pruhem látky a do pláště sepjatého sponou na prsou. Tunika je volně splývající, draperie pláště je ovšem v jeho dolních partiích mohutně vzedmutá. Matka Boží je znázorněna v drobném kontrapostu. Zpod tuniky vyčnívá špička pravé boty. Levá ruka světice se tiskne k hrudi, pravá ruka je natažená a směřuje šikmo k zemi. Mariina hlava je lehce nahnutá směrem k levému rameni a její pohled směřuje vzhůru. Zadní část sochy je pouze velice hrubě opracována, což by mohlo svědčit o původním záměru umístit sochu tak, aby se zadní partie sochy pohledově neuplatňovala.