boží muka

Jedná se o žulová sloupková boží muka o celkové výši 3,25 m. Skládají se ze základu, podstavce, sloupku a kaplice. Základ pro konstrukci božích muk má půdorysné rozměry 1,26 × 1,26 m a výši 7 cm. Podstavec je čtvercového půdorysu a má délku strany 0,66 m. Výše podstavce je 0,20 m. Na něm je umístěn sloupek o celkové výši 1,99 m. Ten se skládá z patky, dříku a hlavice. Patka sloupku je vysoká 0,30 m a má půdorysné rozměry 0,45 × 0,45 m. Dřík sloupku je vysoký 1,56 m a má osmiboký půdorys o šířce 0,31 m. Na jižní straně dříku sloupku se nachází text: „DIESE STA / TVE WVR / DE GENAV / IN DER GE / STALT DER / ALTEN / BEREITS / SCHADHAF / TEN VOM / IAHRE / 1586 / NEV ERRICH / TET IM / IAHRE / 1913.” Hlavice sloupku má výši 0,13 m a půdorysné rozměry 0,54 × 0,54 m. Po obvodu celé hlavice se nachází text: „GEGRÜSZET SEIST DV JESV CHRIST / DER DV VOR MICH GESTORBE BIST / AM HEILIGEN CHREITZ GARMIIDIGIICH (?) / ERBARM DICH MEIN, DAS BITT ICH DICH“. Navazující čtyřboká kaplice je vysoká asi 1 m a má půdorysné rozměry 0,35 × 0,35 m. V jejich reliéfních arkádách jsou sochařsky znázorněny výjevy z Kristova utrpení. V severní arkádě kaplice je zobrazena dvojice andělů držících veraikon. Nad uvedeným výjevem je datum 1586. Pod zmíněným vyobrazením se nachází nápis: „RESPICE IN / EFFIGIEM CHRISTI / CHRISTI ANGESICHT / IST EWIGLICH“. V západní arkádě je tradiční zobrazení Ukřižovaného. Pod ním je latinský nápis: „QVI PASSVS ES PRO / NOBIS JESV CHRISTE / ...” V jižní arkádě je zobrazena polopostava anděla držícího veraikon. Ve východní arkádě je opět znázorněn kříž s Kristem. Oproti západní straně zde ovšem není pod uvedeným obrazem žádný text. Zobrazení je ovšem doplněno o znak lebky se skříženými kostmi, jakožto symboly smrti. Na vrcholu kaplice se v minulosti nejspíše nacházel kříž. Ten ovšem v současnosti schází.