měšťanský dům

Dům je nárožní, dvoupatrový se sedlovou střechou a s hlavním průčelím na náměstí Jiřího z Poděbrad. Vedlejší průčelí je do ulice O.Březiny. Fasády jsou hladké a jednotlivá patra jsou oddělena římsami. Ve zkoseném nároží je lizéna. Okna a dveřní otvory v přízemí mají půlkruhové záklenky a jejich plastické arkády jsou spojené v patě římsou. Okna pater jsou obdélná, ve středním trojosém rizalitu jsou fasády do ulice O.Březiny se segmentovým záklenkem, v profilovaných šambránách a v prvním patře s rovnými nadokenními římsami se zalamovanou lištou. Okna zde dosedají na společnou parapetní římsu, v její ploše jsou vždy trojice novogotických kružeb. V druhém patře jsou zdůrazněna parapetní pole vybráním a ornamentálním medailónkem uprostřed. Korunní římsa je profilovaná.