měšťanský dům

Dům stojí v S průčelí náměstí. Hloubkově orientovaná dispozice dvoupatrové budovy má tvar písmena L. K dříku půdorysu tohoto tvaru zhruba uprostřed jeho délky na Z přiléhá pětiboké těleso schodiště. Zdivo cihelné, omítky vápenné, světlě žlutého zbarvení. Zatímco dvorní fasády jsou zcela hladké, hlavní průčelí se vyznačuje bohatě členěnou původní secesní fasádou. Průčelí s mělkým osovým rizalitem je trojosé, jeho střední část vrcholí proskleným nástavcem, postranní části trojicemi obloučků, zcela po stranách je průčelí vymezeno vždy jedním pilastrem se sochou v nadživotní velikosti na vrcholu. Fasáda upoutává bohatou rozvilinovou štukaturou, jejíž součástí je pod nástavcem rizalitu znak českého lva.