socha sv. Jana Nepomuckého

Socha sv. Jana Nepomuckého je situována v Z cípu obce na malém návrší, vlevo od silnice do Sluštic. Stojí na ohrazeném pozemku s dřevěným laťkovým plůtkem, pod lipami. V blízkosti je kovová zvonička se zvonem. Socha stojí na zděném hranolovém, směrem vzhůru se konkávně zužujícím podstavci s vpadlými lichoběžníkovými zrcadly (kromě zadní hladké strany). Na mírně vysazené jednoduché římse je podnož s pískovcovou sochou sv. Jana Nepomuckého v podživotní velikosti. Váha těla spočívá na levé noze, pravá je pokrčena. Tradiční roucho světce je bohatě zřasené. Krucifix má přiložený k pravému rameni, ke kterému je skloněna hlava světce s biretem. Předmětem ochrany je socha sv. Jana Nepomuckého na vymezeném pozemku.