socha sv. Jana Nepomuckého

Při vodní nádrži v jádru obce stojí pískovcová socha sv. Jana Nepomuckého. Materiál podstavce šedý pískovec, materiál skulptury červený pískovec. Socha s podstavcem stojí na kamenné základně o dvou stupních čtvercového půdorysu. Navazuje sokl s ustupující horní částí a hranolový podstavec zakončený výraznou profilovanou římsou s výžlabkem. Na čelní straně podstavce je ryté obdélné zrcadlo s vykrojenými rohy s nápisem: S / Ioanes / Nep: / Anno / 1777. Na nízkém soklu s projmutými stranami a římsou stojí novodobý nepříliš kvalitní výdusek sochy sv. Jana Nepomuckého v tradičním pojetí, s bohatě zřaseným kanovnickým rouchem. Světec stojí na levé noze, pravá je pokrčena. Krucifix, opřený o levé rameno, přidržuje oběma rukama. Pohled směřuje ke krucifixu. Kolem hlavy s biretem obíhá kovová svatozář s pěticí hvězd. Zrestaurovaná originální socha sv. Jana Nepomuckého je uložena na obecním úřadě. Předmětem památkové ochrany je podstavec se sochou sv. Jana Nepomuckého na vyznačeném pozemku .