sýpka

Ve V části obce stojí špýchar, který byl součásti rozsáhlejšího zemědělského areálu. Zděná (z lomové opuky) omítnutá patrová stavba obdélného půdorysu je členěna kordonovou a profilovanou korunní římsou. Fasády zdobí lisénové rámce. Nároží jsou armována opracovanými kvádry. Podélná průčelí jsou o pěti osách, štítová o dvou osách. Obdélné větrací otvory jsou opatřeny kamennými ostěními lemovanými plastickými stuhami, s průvlakovými mřížemi. Průčelí obrácené do zahrady má zděný schodišťový přístavek s předsíní s elipticky zaklenutým zazděným vstupem s postranními pilastry a vrcholovým klenákem zakončeným v římse. Přístavek vrcholí asymetrickou sedlovou střechou, podpíranou dřevěnými sloupky. Další přístavky s pultovými střechami přiléhají také ke štítovým průčelím. Polovalbovou střechu špýcharu kryjí tašky drážkovky. Předmětem ochrany je špýchar a vymezený pozemek.