zvonice

Zděná a omítaná třípodlažní hranolová zvonice čtvercového půdorysu stojí na konci obce u silnice do Brandýsa n. L. Průčelí jsou členěna soklem, patrovou hladkou římsou, dvojicemi pilastrů při nárožích a profilovanou korunní římsou. Každé průčelí je o jedné ose. Hlavní průčelí má pravoúhlý portál se světlíkem s kamenným ostěním a rozeklaným trojúhelným štítem s vysokým latinským křížem. Nad portálem je nika s drobnou sochou sv. Václava, s parapetní i profilovanou nadokenní římsou. Rozměrná okna ve třetím podlaží jsou zakončena půlkruhovým obloukem a rámována šambránami (jedno boční druhotně zazděno a nahrazeno obdélným okénkem). Střecha je stanová s vysokým sklonem střešní plochy s námětky ostře zalomenými. Krytina jsou tašky esovky. Předmětem ochrany je zvonice a pozemky vymezeného areálu.