kaple sv. Jana Křtitele

Zděná a omítaná orientovaná kaple stojí na návsi. Západnímu průčelí předstupuje hranolová dvoupatrová věž se vstupem s kamenným ostěním s patkou a ušima. Loď je obdélná, osvětlená ze severní i jižní strany okenním otvorem zakončeným půlkruhovým obloukem a rámovaným šambránami. Stavba je členěna soklem, lisénami s omítkovou rustikou a výraznou profilovanou korunní římsou, krytou stříškou s bobrovkami. Nároží lodi i věže jsou zaoblené. Věž je v horním podlaží osvětlena z každé strany okenními otvory završenými půlkruhovým obloukem, se šambránami. Střecha lodi je sedlová, krytá bobrovkami, se zdobným jednoramenným křížkem ve vrcholu štítového průčelí. Věž je zakončena oplechovanou nízkou jehlancovou střechou s lucernou s cibulovou bání, makovicí a latinským křížkem ve vrcholu. Ve věži je umístěn zvon. Pozemek vyvýšené kaple vymezuje kamenný sokl z kamenných kvádrů s kovovým oplocením. Přístup ke kapli je po čtyřech kamenných stupních. Předmětem ochrany je kaple sv. Jana Křtitele a vymezené pozemky.