socha sv. Antonína Paduánského

Na jižní straně mostu se nachází na čtvrtém pilíři k Pražskému předměstí socha sv. Antonína Paduánského, která stojí na kamenném podstavci. Na podstavci v eliptickém rámci znak někdejšího krajského hejtmana Běšína z Běšin, který dal sochu pro město zhotovit. Na plinthu pod sochou světce se dochoval letopočet 1770. Socha stojícího světce v tradičním zobrazení, nakročená pravá noha, horní část lehce nachýlena, v pravé ruce drží knihu, na které spočívá v náručí Ježíšek, hlava nakloněna mírně vpravo, pohled upřen mírně dolu k Ježíškovi, oděn v mnišském šatu se záhyby v dolní části. Na mostě se nachází kopie, originál je zapůjčen do Prácheňského muzea v Písku a jsou umístěny v rámci expozice Prácheňského muzea „Obrazová galerie českých panovníků“.