děkanství

Budova děkanství leží v S frontě náměstí, přímo proti kostelu. Předmětem ochrany je: budova děkanství a pozemky jejího hospodářského dvora (parc.č. 191, 192, 192, 194). Děkanství je jednopatrovou budovou čtvercového půdorysu. Zdivo smíšené, vnější omítky žlutě natřeny, plastické prvky bíle. Budova zvenku západním průčelím těsně přiléhá k novému obchodnímu domu. Východní a severní dvorní průčelí jsou řešena jednodušeji než průčelí hlavní. Ve špaletě osazená okna jsou lemována prostými stuhovými šambránami, fabionovou hlavní a pásovou kordonovou římsou, která se však uplatňuje jen na části V průčelí. Pětiosé hl. průčelí je rovněž opatřeno kordonovou římsou a složitěji členěnou podokapní římsou. Všechna okna mají bohatěji pojednané šambrány. Střední část zdůrazněna bosovanými lisenami. Budova je členěna jako symetrický, hloubkově orientovaný trojtrakt. Střední díl představuje průjezd. Střecha mansardová, krytá bobrovkami.