socha sv. Jana Nepomuckého

Socha byla kolem roku 2013 druhotně umístěna v JZ části hřbitova (Rozhodnutí Krajského úřadu Středočeského kraje o přemístění sochy ze dne 6.12.2012 SZ_147599/2012/KUSK/10). Stojí v dřevěném přístřešku (altánu) na betonovém základě. Původně stávala ve středu obce, před plotem předzahrádky domu čp. 24. Na původním místě zůstal pouze podstavec, který je chráněn samostatně pod rejst.č.17713/2-57. Socha sv. Jana Nepomuckého z červeného pískovce je zpodobena ve frontálním pokleku. Světec je oděný do tradičního kanovnického roucha, složeného z kleriky, rochety a mozety. Draperie mozety je mírně nadzvednuta světcovým gestem sepjatých rukou. Světec je prostovlasý, bez svatozáře (nedochováno) a dalších atributů. Strany oblačného plintu doplňovaly dvě andílčí figury nesoucí atributy (nedochováno). Předmětem ochrany je socha sv. Jana Nepomuckého na pozemku p.p.599/1.