zvonice

Zděná zvonice v areálu hřbitova v ohradní zdi na jih od kostela. Doba stavby není známa, poslední celková oprava v r. 1982. Stavba čtvercového půdorysu, přízemní s jehlancovou střechou, vrcholící do 4 stran otevřenou věžičkou zastřešenou osmibokým jehlanem. Zde býval zvonek. Uvnitř plochostropá místnost - původně kaple. Na jižní straně proti vchodu 3 výklenky půlkruhově ukončené, střední větší, na severní stěně vedle dveří stejné dva postranní. Všechny mají parapet ve výši 0,9 m, hloubku 0,3 m. Střední sloužil patrně pro umístění oltáře, postranní pro sochy světců. Vpravo u dveří otvor do půdního prostoru, podlaha vydlážděna kamennými deskami. Fasády jsou hladké, pouze profilovaná římsa. V severní zdi pravoúhlý hladký kamenný portálek s dveřmi, v ose východní a západní zdi obdélná okénka. Střecha pokryta eternitovými šablonami, věžička měděným plechem.