fara

Řadová dvoupodlažní stavba obdélného půdorysu, vstupní devítiosé průčelí je symetricky rozděleno na krajní čtyřosé partie fasády a střední jednoosou s pravoúhlým vstupem s půlkruhovým frontonem se závitnicemi a trojdílným oknem v prvním patře. Okna v přízemí jsou pravoúhlá v šambráně a s frontonem analogickým vstupu. Okna v patře rovněž pravoúhlá v šambráně, která je spojuje s okny v přízemí a v parapetu je zvýrazněna geometrickou metopou. Plocha fasády je hrubě stříkaná, šambrány hladké. Profilovaná korunní římsa nese dva symetricky umístěné barokně tvarované štíty o dvou okenních osách, členěné pilastry a římsou, která odděluje horní secesně pojaté půlkruhové pole, zdobené v levém štítu figurálním reliéfem a datací L. P. 1909-1910, v pravém božským okem. Střecha sedlová. Levá část je podsklepená. Interiér je řešen jako trojtrakt. Místnosti plochostropé, podlahy prkenné, v chodbách keramická podlaha. Společenký sál v přízemí je rozdělen pasem a strop v levé části je zdoben štukem. Materiál: pálená cihla, dřevo, omítka, keramická krytina