dřevěný kříž

Do čtvercové základny osazen dřevěný kříž v kovové podnoži. Kříž je výžlabky a oblouny rozdělen na tři části a je bohatě vyřezáván na přední i bočních stranách. Na přední straně ve spodní části na plechu malovaná Panna Marie Bolestná osazená v obloukem zakončeném poli. Ve středním poli vymezeném profilovanými římsami je rytý nápis: SINACKOWE / MOGI MILUGTE / SE WE SPOLEK / POTOM WÁS / POZNAČIŽE / STE MOGI / VŠEDNÍCI. Nad nápisem motiv kalicha s vloženou hostií a zavěšeným střapcem vinné révy a 30 stříbrných. Na hladkých břevnech kříže osazen malovaný plechový korpus Krista chráněný půlkruhovou plechovou stříškou. Na boční stranách vyřezány motivy z Kristova života. Symboly Kristova umučení: žebřík a kopí a symbolika křesťanství reprezentovaná úponky vinné révy vyrůstající ze džbánu. Protilehlé strany zdobí motiv Adama a Evy pod stromem poznání a motiv dvou vysokých věží, představujících pravděpodobně město Jerusalem.