sloup Nejsvětější Trojice

Sloup Nejsvětější Trojice je umístěn severně od hmoty kostela v blízkosti schodiště spojujícího faru a chrámem. Jedná se o kamenosochařské umělecké dílo s podezdívkou, dvojitým soklem, patkou, dříkem a sousoším na vrcholu. Sloup stojí na podezdívce obdélníka s vykrajovanými rohy a zaoblenou horní hranou. První převýšený sokl je opatřen stlačenými volutami po stranách. Přední strana je opatřena nápisovým polem odkazujícím k Bohu Otci, Synu a Duchu svatému. V dolní části je letopočet 1868 (pravděpodobně datum opravy). Zadní pole je bez nápisu jen s vyznačenou linkou na okraji. První sokl je zakončen výraznou korunní římsou. Druhý sokl je hranolový s patkou, dříkem a profilovanou římsou. Tento sokl je bez nápisu. Na římsu nasedá hranolová patka toskánského sloupu s entasí. Na abaku je sousoší Nejsvětější Trojice. Sousoší je pojednáno jako Bůh otec s vousy na vrcholu třímá sféru, pod ním je ježíšek s křížem jako symbolem umučení, po stranách andělé s palmovou ratolestí. Dole na hlavici je holubice Ducha svatého.