dům

Dům se nachází v centru města naproti budově bývalého soudu, která byla komponována na jeho osu. Spolu s ní vytvářejí drobné svažité náměstíčko. Dům je umístěn v jeho horní části, a proto mu navzdory svému drobnému charakteru dominuje. Objekt je obdélný, přízemní, krytý polovalbou. Do náměstíčka se obrací svojí hlavní podélnou fasádou. Ta byla dříve přístupná po osovém schodišti, to je dnes přetvořeno vloženou podestou. Dům je zděný, hladce omítaný, natřen v barevné kombinaci žluté a bílé. V ose nad vstupem je nadezděn rozměrný edikulový vikýř s náznakem postranních volut. Vedle něj je ve střeše osazen ještě jeden drobný sedlový vikýř. V hřebeni a za ním prostupují střechu dva komíny, první z pálených cihel, druhý z vápenopískových. Střecha je kryta červenými keramickými taškami, tašky kryjí i obíhající římsu pod štíty. Fasáda hlavního průčelí je horizontálně členěna jen barevně odlišeným šedým soklem a naopak bohatě profilovanou korunní římsou, která je nad vstupem segmentově vzedmuta. Vertikálně podepírají římsu široké mělké prosté lizény u nároží, dnes barevně neodlišené. Římsa obíhá i boční fasády, kde odděluje lichoběžné štíty od přízemí. Západní nároží je do výšky parapetů výrazně okosené, okosení je zakončeno fabionově. Edikulový vikýř v ose hlavního průčelí dosedá soklem na římsu, která sokl vzedmutím překrývá, lizény po stranách vikýře podepírají trojúhelný fronton. Otvory v přízemí jsou rozmístěny symetricky v rytmu 2 – 1 – 2. Okno ve vikýři je ze dvou sdružené. Okna mají prosté rámování, jen barevně odlišené. Zato dveřní otvor má portál tvořený pravoúhlým kamenným ostěním lemovaným páskem, na který navazuje rámování oválného nadsvětlíku zakončené segmentově vzedmutou římsou s naznačeným klenákem. Okenní výplně v přízemí jsou dvoukřídlé, ve spodní části secesně do plůtku dělené.