kaple sv. Huberta

Volně stojící nevelká obdélná jednolodní stavba s půlkruhovým závěrem, zděná, s vápennou omítkou (tmavě okrový nátěr, detaily bílé). Exteriér: Profilovaná hlavní římsa, zaoblená nároží. Hlavní - severní průčelí: jednoosé, štítové, na bocích s pilastry. Portál s půlkruhovým záklenkem, hranolovými patkami, zdobený vpadlými rámci v hranolových náběžních římsách a klenáku je přístupný po pískovcovém schodišti. Portál novodobě vytažen - tvoří závětří. Nad ním je okénko v kazulově tvarované špaletě, nad ním na hlavní římse reliéfní kamenný alianční znak. (na plášti pod hraběcí korunou s rokajovými ornamenty jsou dva štíty: ve čtvrceném levém štítě jsou lvi a uprostřed orlice ve vavřínovém věnci, štít vpravo je dělený na pět polí se srdečním štítkem s orlicí, v 1. poli orlice, ve 2. a 4. lev, ve 3. fascie, v 5. koruna se 3 listy.) Štít je členěn profilovanou římskou, dvojice svazkových ionských pilastrů nese vykrajovaný profilovaný tympanon, uprostřed štítu hodiny se čtvercovým ciferníkem s letopočtem 1775, nad ním rostlinný štukový ornament. Na bocích štítu sochy sv. Václava a sv. Jana Nepomuckého (viz doplňkový list). Západní stěna je dvojosá, členěná lisenovými rámy a okny (levé je slepé), se segmentovými záklenky a malovanými šambránami. Závěr je jednoosý, stejné členění. Východní stěna: se od západu liší jen profilovanými šambránami oken s ušima. Střecha: sedlová, na jihu oble zvalbená, krytá pozinkovaným plechem, červený nátěr. Na hřebeni osmiboký sanktus tvaru cibule s makovicí a dvojitým křížem. Socha sv. Václava: na levé straně štítu kaple sv. Huberta. Na hranolovém profilovaném podstavci stojí socha světce v podživotní velikosti, v kabátci a plášti, na hlavě koruna s křížem, pravá ruka přidržuje barokně tvarovaný štít s reliéfem orlice, levá drží praporec. Nátěr - slonová kost. Socha sv. Jana Nepomuckého: na pravé straně štítu kaple sv. Huberta. Na hranolovém profilovaném podstavci stojí socha světce v podživotní velikosti, v bohatě řaseném rouchu, hybný kontrapost, nad hlavou svatozář s hvězdami, v pravé ruce krucifix. Nátěr - slonová kost.