sýpka z Martinic

2005: Sýpka stojí v jihovýchodní části návsi ve dvoře usedlosti. Roubená sýpka (vazba na rybinu) se rozkládá v úrovni prvního patra částečně na cihelné podezdívce, částečně na cihlových novodobých pilířcích. Patro, přístupné žebříkovým schodištěm na pavlač, odkud je vstup do jedné komory sýpky s trámovým stropem a prkennou podlahou. Vchod je opatřen trámovou zárubní se sedlově tvarovaným nadpražím, v něm je z venku vyřezaná datace 1794 a drobný rytý křížek. Pavlač je nesena přečnívajícími podlahovými trámy, původní zábradlí se nedochovalo, tři tenké nové jednoduše řezané profilované sloupky jsou uchycené na přesahu střechy. Na pavlači jsou umístěny dřevěné žebříkové schody na půdu. Střecha je sedlová s trámovým zápražím, které kryje pavlač. Štíty jsou bedněny svisle kladenými prkny. Krov je hambalkový se střední vaznicí. Střešní krytinou jsou pálené (drážkové) tašky.