kostel sv. Jakuba

Jednolodní podélná stavba s půlkruhovým presbyteriem a západní hranolovou věží z poloviny vtaženou do lodi, je umístěn na pokraji obce, uprostřed bývalého hřbitova. Loď sklenuta čtyřmi poli pruské placky (oddělenými pasy) do polí se zařezávají lunety. Pilastrové členění interiéru, římsa obíhající prostorem. Vně průčelí členěno lisenovými rámy. Okna segmentem uzavřená, s plošnými šambránami. Věž předstupující s pískovcovým ostěním s uchy. Nad vchodem dvě niky nad sebou. Ve spodní plastika sv. Jakuba (pískovec, nadživotní velikost, expresívní podání) v horní zazděné okno. Pieta v drobnějším měřítku, pravděpodobně ze dřeva. Nad hlavní římsou nízká atika s bočními trojúhelnými křídly, nad nimiž je vlastní patro věže s půlkruhem uzavřenými okny a plošnou šambránou. Pod hlavní římsou hodiny. Věž kryta zvonovou střechou. Krytina – břidlice, rovněž tak i nad polovalbovou střechou kostela.