ohradní zeď s výklenkovými kaplemi

Mohutná cihlovo-kamenná zeď vymezuje na půdorysu nepravidelného čtyřúhelníku areál farního kostela sv. Archanděla Michaela a bývalého přilehlého hřbitova. Na západě, v ose hlavního vstupu do kostela, je zeď prolomena sloupkovou branou. V jihozápadním nároží zdi je vystavěna drobná zvonice. V jižní části zdi se nachází klenutá brána umožňující přístup od fary k bočnímu vstupu do kostela. K bráně směřuje schodiště s plnostěnným zábradlím mezi třemi sloupky. Samotná brána je tvořena plným obloukem s klenákem ve vrcholu, završena trojúhelným ořímsovaným štítem, na jeho bocích a vrcholu obelisky, z vnitřní strany nad vstupem osazena deska s latinským nápisem připomínajícím stavbu ohradní zdi: „SVB /HARDMANNO /CELSI SSIMO /PRINCIPE /DE ET IN /LICHTENSTEIN /DOMINO DOMINO /ET /PATRONO ECCL~AE /S. MICHAELIS /AC /CVRA R · D · P · S · /COEMET~[M] HOC CINCTVM /EST /1 6 7 6“. Úsek zdi mezi branami je završen železným ozdobným plůtkem, dále na východ od klenuté brány zeď podepřena zděnými opěrnými pilíři. Ve východní části jižní ohradní zdi je přistavěna budova márnice. Na východní straně v úrovni presbytáře kostela zeď mírně konvexně vystupuje. V těchto místech je na osu presbytáře ve zdi zasazena otevřená uvnitř klenutá kaple s trojúhelným ořímsovaným štítem a fasádou členěnou lizénovým rámem. Po stranách kaple zeď z vnitřní strany zpevněna segmentovými oblouky, v plochách zídky střílnové otvory a pod nimi osazeny kamenné tabulky s vyrytými jmény místních občanů, kteří se podíleli na stavbě zdi. V severní části je zeď nahrazena novějším oplocením.