špýchar

Areál usedlosti se nachází v západní frontě zástavby návsi, v jejím severozápadním rohu. Přízemní sýpka je situována při čelní parcelní hranici naproti obytnému domu, jižně od vjezdu na dvůr. Jedná se o drobnou roubenou stavbu (s rybinovými spoji), k níž se na západní straně napojuje další hospodářský objekt. Sýpka zaujímá téměř čtvercový půdorys, jehož jedna strana lícuje s jižní hranicí pozemku usedlosti. Pod sýpkou se nachází valeně klenutý sklep, přístupný přímo z prostoru dvora. Ze západu se vstupuje do přízemí sýpky profilovaným dřevěným portálem. Podstřeší je vymezeno roubenou konstrukcí, která přímo navazuje na obvodové stěny přízemní části. Průřez tohoto prostoru je je ve tvaru trojúhelníku. Na omazaném roubení podstřeší přímo spočívají subtilní krokve sedlové střechy s pálenou krytinou. Na obvodových stěnách jsou místy patrné fragmenty původní. plošně provedené omazávky přichycené kolíčky. Roubení štítu, přivráceného do návsi, je pokryto recentní, nevhodně působícím bedněním. Předmětem ochrany je špýchar na st.p.25.