venkovská usedlost

1/ stodola 2/ brána s brankou 1/ stodola Kamenná stodola na obrysu obdélníka s vysokým zdivem, rozdělená do čtyř částí dřevěnou konstrukcí se sloupy, mezi nimiž je trámová poprseň 120 cm vysoká. V levé části je prostor pro uskladnění vozů, otevřený dvoukřídlými vraty směrem do dvora. Stodolu kryje sedlová střecha na stojaté stolici s vlnitou eternitovou krytinou (původně pošita došky). Oba trojúhelníkové štíty jsou svisle bedněny překrývajícími se prkny. Na dvorní straně jsou ke kamennému zdivu přistavěny dvě dřevěné kolny s rámovou konstrukcí a prkennými výplněmi, s pultovými taškovými střechami. 2/ / brána s brankou V čele statku stojí klenutá brána s brankou, obě vybavené klasicistním ostěním s patkami. Brána je půlkruhově zakončená (ve vrcholu klenák) s vodorovným překladem a pultovou stříškou. Výplň tvoří dřevěná dvoukřídlá vrata, v dolní části plná, v horní polovině ze šikmo kladených latí. Po levé straně připojená branka pro pěší je členěna obdobně.