měšťanský dům s prampouchy

Třípatrový dům s tříosým historizujícím průčelím z druhé poloviny 19.stol. V přízemí polokruhový oblouk otevřeného loubí, klenutého křížovým polem s bohatou sítí širokých pásek. Dispozice domu je hloubkový dvoutakt. Vlevo je síň s novodobým dvouramenným schodištěm do patra, vpravo prostor s renesančními křížovými klenbami. Za oběma místnostmi je postaven na šířku parcely příčný, barokní, výsečově klenutý prostor. Patra jsou plochostropá. Sklep je hloubkový dvoutakt. Levá střední chodba je plochostropá novodobým jednoramenným schodištěm, zakotveným do bočních zdí. Levý sklep pod arkádou je plochostropý, zadní část chodbičky je klenuta cihlovou valenou klenbou. U pravého traktu je v dvorní části sklep klenut valenou cihelnou klenbou s lunetami. Ostatní prostory jsou klenuty cihelnými klenbami. Pod chodník zasahuje další sklep. Provozně je objekt spojen s domy Dolní nám. č. 3 a 4. Střecha je novodobá.