socha sv. Floriána

Na oplocené travnaté ploše před vstupem do kostela se nachází socha sv. Floriána z roku 1777. Základna obdélníkového půdorysu je ukončena ústupkem profilace zvonovnice, na ni dosedá sokl s volutovými křídly, jehož čelní plochu rámuje kasulovitá kartuš s akantovými rozvilinami opatřena sekaným jedenáctiřádkovým latinským nápisem v písmu novověké kapitály s chronogramem k roku 1777. [S]IT / HONORI ET / PIAE VENERATIONI / HAEC STATVA DIVI / FLORIANI PATRONI / CONTRA IGNES / EX VOTO / IosephI / PVCHRVCKER / PAROCHI HVIATIS / QVINTA IVLII AEDIFICATA / 1777 //. Socha byla zhotovena za faráře Josepha Puchruckera. Sokl je ukončen vyloženou profilovanou římsou. Na soklu na obdélníkovém plintu spočívá socha sv. Floriána. Světec je zpodoben v oděvu římského vojáka se suknicí, římskými sandály a helmicí s chocholem na hlavě. Záda mu kryje plášť, který má svázaný u pravého ramene. Levou rukou přidržuje žerď praporu, pravou rukou polévá hořící dům, stojící vedle jeho levé nohy.