škola

Budova stojí v Komenského ulici v horní části města, několik set metrů JV od zámku. Mohutná dvoupatrová budova má pravidelný půdorys velkého písmena U, přičemž boční křídla mezi sebou ponechávají jen velmi úzký prostor. Hlavnímu průčelí otočenému do ulice ve střední části předstupuje mělký rizalit. Zdivo nejspíše cihelné, vnější omítky žlutě natřeny. Vzhledem ke sklonu terénu je podsklepeno jen levé křídlo a převážná část středního. Exteriér se vyznačuje bohatě členěnou novorenesanční fasádou, charakteristickou výrazným členěním horizontálními římsami, omítkovou bosáží přízemí a nadokenními římsami. Rizalit vrcholí nízkým trojúhelným štítem. Dispozice budovy je v podstatě původní. Nízká valbová střecha je kryta pálenými taškami. Předmětem ochrany je: dům čp. 41 (st. 184).