venkovský dům usedlosti

Usedlost čp. 11 je situována na jižním okraji intravilánu. Z jejího areálu je chráněn původně obytný dům, situovaný v čele, při vjezdu do dvora. Přízemní objekt má obdélný půdorys s klasickou trojdílnou dispoziční skladbou. Síň (přístupná z jihu) a komora jsou zděné, světnice roubená (původní roubení štítové stěny je nahrazeno replikou) na vysoké kamenné podezdívce. Sz. nároží světnice je zesíleno zděným pilířem. Ze síně stoupá schodiště na půdu. Komora je osvětlena drobným okénkem. Ve všech třech vnějších stěnách světnice je umístěno po jednom okně. Ve světnici se nachází sporák s kachlovými kamny. Světnice je podsklepena. Fasády jsou obílené. Sedlová střecha je kryta bobrovkami. Předmětem ochrany je obytné stavení usedlosti čp. 11 na st.p.3/1.