krucifix

Krychlový trojdílný sokl nese na přední stěně nečitelný německý nápis a vročení 1801. Na soklu stojí čtyřboký podstavec čtvercového průřezu, s profilovanou patkou a ukončený profilovanou horní římsou. Na stěnách podstavce reliéfy: přední stěna: Svatá rodina; pravá strana – sv. Florián; levá strana – světec s křížem v levé a s lebkou v pravé ruce před hrudí, za ním architektura; zadní strana je hladká. Na podstavci stojí kónický pylon s patkou a římsovitou hlavicí; na bočních a zadní stěně ryté linkování jednotlivých polí s projmutými rohy, ve přední stěně reliéf sv. Jana Nepomuckého. Nad ním květinový závěs. Na pylonu kříž s korpusem Krista oděného bederní rouškou, s hlavou skloněnou k pravému rameni. Břevna kříže ukončená trojlistovitě.