městský dům

Nárožní dům na půdorysu písmene L se přimyká k budově bývalé radnice. Jde o patrovou budovu krytou sedlovými střechami. Jihovýchodní průčelí je v patře prolomeno dvojicí sdružených obdélných oken s profilovanými parapetními římsami. V přízemí se nachází půlkruhově zaklenutý vstup a sdružené okno s parapetní římsou. Severní průčelí je v patře prolomeno devíti osami. Fasády jsou členěny profilovanou kordonovou a korunní římsou. Dvorní trakt má pavlač vynesenou na mohutných kamenných krakorcích. Přízemí je částečně zaklenuto valenými klenbami. Do prostoru průjezdu je vestavěno jednoramenné zatočené schodiště s dekorativní mříží zábradlí (symetrické rozviliny). Vedle vstupu do budovy je osazena skleněná pamětní deska upomínající na varhaníka Václava Ignáce Dusíka (1899–1967), ředitele chrámového kůru a zakladatele hudební školy v Ivančicích.