kaple sv. Jakuba

Kaple sv. Jakuba je situována na návrší nad městem. Jde o zděnou stavbu obdélného půdorysu s půlkruhovým závěrem směřujícím k jihovýchodu s hranolovou věží v ose severozápadního průčelí. Stavba je členěna mělkými opěráky a okenními otvory s hrotitými záklenky. Presbytář je z každé strany prolomen jedním hrotitým oknem a kruhovým oknem v ose, loď člení z každé strany dva okenní otvory a jedno slepé okno. Severozápadní průčelí člení nízký rizalit věže, nárožní opěráky a dvě hrotité niky. Do kaple se vstupuje profilovaným hrotitým portálem, nad nímž se nachází reliéfní deska se zkosenými rohy, na níž jsou provedeny dva křížky, ratolest a letopočet 1852. Nad deskou je prolomeno kruhové okno. Stavbu dále člení profilovaná podstřešní římsa. Věž je ve dvou patrech otevřena hrotitými okny, po stranách rámovanými mělkými nikami. Střecha kaple je sedlová, věž kryje protáhlá makovice. Střešní krytina je plechová. Interiér kaple je zaklenut čtyřmi poli pruské klenby dělené pasy, presbytář je zaklenut konchou. Stěny jsou členěny pilastry s římsovitými hlavicemi a štukovými rámci.