městský dům

Řadový jednopatrový dům je situovaný v severní frontě domů na Palackého náměstí. Průčelí je prolomeno pěti okenními osami. Šestidílná okna s dřevěnými výplněmi jsou osazena v líci zdiva. Okenní otvory rámují kanelované štukové šambrány, okna jsou opatřena parapetními a nadokenními římsami. V parapetech se nachází obdélná štuková pole s geometrickým vzorem a rosetou. Nadokenní římsy doplňuje štukový dekor v podobě rozvilin. Nad každým oknem se nachází segmentové půdní okénko. Půdní okénka obíhá profilovaná římsa. Korunní římsa má podobu obloučkového vlysu s listy akantu. Přízemí se otevírá asymetricky umístěným průjezdem s půlkruhovým záklenkem a rovněž půlkruhově zaklenutým výkladcem se vstupem do prodejny. Průjezd a prostor prodejny jsou zaklenuty valenou klenbou s výsečemi. Prostory v patře jsou plochostropé. Ve dvorním traktu se dochovala pavlač, vyložená na mohutných kamenných krakorcích a několik renesančních architektonických článků jako jsou kamenná ostění oken a profilované římsy nad okenními a dveřními otvory. Stavba je kryta sedlovou střechou.