venkovská usedlost

1/ obytné stavení Popis původního stavu před rekonstrukcí (z roku 2005): Přízemní roubená chalupa, krytá sedlovou eternitovou střechou. Průčelí bíle obílené má ve štítové straně 2 jednoduchá okna, ukončuje ji štít z prken, složených do tvaru tzv. klasu, pobitý lištami. K zápraží se kromě oken světnice a zadní světničky obrací jednoduché dveře do síně a chléva. Uvnitř ze síně čelně kuchyň s pecí, vlevo dopředu dvě světnice s trámovým stropem, vpravo menší místnost. V roce 2006 provedena celková rekonstrukce objektu zahrnující kompletní výměnu roubených konstrukcí, roubené stěny bez původní omazávky, neobílené; provedeny repliky původních oken; střecha sedlová s drážkovými taškami, na dvorní straně podávací sedlový vikýř, na jižní straně trojice střešních oken. 2/ chlévy Chlévy navazující na obytnou část byly kryty sedlovou střechou s taškovou krytinou (bobrovky). Interiéry byly zaklenuty pěti poli placek. Objekt v současnosti zachován jen v obvodovém zdivu. Po pravé straně dvora dvojice navazujících hospodářských budov (chlévců) z konce 19. století - budovy bez památkové ochrany. V závěru dvora stávala stodola (demolována).