venkovská usedlost

1/ obytné stavení 2/ chlévy 3/ kolna 1/ obytné stavení Přízemní roubená chalupa, krytá sedlovou taškovou střechou, opatřenou dřevěným vikýřem se stříškou pultovou. Přední část v rozsahu světnice roubená, hlavní štítové průčelí dvouosé s trojúhelným štítem z prken, složených do tzv.klasového obrazce, pobitého lištami. Zadní část domu zděná. K zápraží se obrací jedno okno světnice, dveře do síně a dvojice oken zděné části. Objekt v 90. letech 20. století zbořen s výjimkou bloku černé kuchyně a následně vystavěn jako replika. Ze síně čelně kuchyně, vpravo a vlevo po jedné místnosti s trámovým stropem, dále vlevo komora. 2/ chlévy Obytné stavení pokračuje zděnou budovou chlévů s traverzovým stropem. 3/ kolna Po levé straně dvora stojí příčně postavená obdélná kolna z lomového zdiva, sedlová střecha s taškami. Dispozici areálu uzavírala protáhlá omítaná stodola z lomového zdiva, s mlatem a dvěma pernami, střecha sedlová, krytá doškem - stála ještě v roce 1971 včetně střechy, později se patrně samovolně zřítila..