vodárenská věž

Volně stojící okrouhlá věž s dvoupatrovým mírně kónickým dříkem, nesoucím válcovou horní část s vodojemem je vysoká 42 metrů. Věž je z režného cihlového zdiva, vyrůstá z osmibokého soklu, tvořeného výplněmi z kyklopského zdiva, rámovanými štukovou bosovanou armaturou. V západním poli soklu je umístěn pravoúhlý vchod do věže s výplňovými dvoukřídlými dveřmi. V každém patře jsou čtyři pravoúhlá okna, vzájemně posunutá mezi okny o 45°. Šambrány v 1. patře mají zdůrazněný klenák, ve druhém vzdutou nadokenní římsu na konzolách. Omítané válcové těleso vodojemu je ohraničeno dvěma obíhajícími římsami. Spodní štuková má nad fabionem 4 kruhová okénka. Hladký plášť vodojemu je prolomen osmi pravoúhlými okny. Horní mohutná římsa je oplechovaná se sněhovými zarážkami. Vršek vodojemu je tvořen ozdobnou helmicí v podobě mnohoúhelníkové stanové střechy vrcholící špicí s makovicí a větrnou růžicí. Střechu člení čtyři vikýře s korouhvičkami. Nádrž je umístěna v posledním patře, má obsah 178,49 m krychlových.