městský dům

Volně stojící jednopatrový dům s hospodářským traktem je vystavěn na půdorysu písmene L. Střecha je polovalbová. Hladké východní průčelí je v patře prolomeno šesti, v přízemí sedmi okenními osami. Okenní výplně jsou osazeny na líc zdiva, v přízemí okna rámují segmentové výklenky. V patře jsou okna rámována jednoduchými šambránami. Pod okny prvního patra probíhá kordonová římsa. Přízemí a patro odděluje výrazná, zastřešená, profilovaná římsa. Podstřešní římsa je bohatě profilovaná. Dvorní a boční průčelí jsou hladká. Do domu se vstupuje pravoúhlým vstupem umístěným mimo osu. Vstup je orámován kamenným sekaným portálem s ušima. Portál obíhá motiv vejcovce. V nadpraží se nachází nápisová deska s latinským minuskulním textem: Exilium tellus, mors janua, patria Coelum / Omnia praetereunt praeter amare DEUM //. Pod ním je na portálu vysekán majuskulní letopočet: ANNO DOMINI M. DC. XV. Průjezd je zaklenut valenými klenbami s výsečemi.