venkovská usedlost

1/obytné stavení s chlévy 2/ sýpka roubená 3/ sýpka zděná 4/ stodola 1/ obytné stavení s chlévy Obytné stavení je do svahu vestavěná přízemní roubená chalupa, krytá sedlovou taškovou střechou. Průčelí byla obílená s tmavou podrovnávkou, původní vápenná omítka byla odstraněna. Štítové průčelí o dvou okenních osách ( okna v dřevěných rámech) ukončuje trojúhelný štít šalovaný prkny, původně složenými do tvaru klasu, dnes složený ze svislých prken. V síni čelně otvor pece na kladení chleba, vlevo dvě světnice, vpravo jedna, stavení pokračuje chlévem. 2/ špýchar Po pravé straně dvora roubený srub, krytý taškami, s pultovými přístavky po dvou stranách. 3/ sýpka Zadní stranu rozšiřujícího se dvora tvoří sýpka z lomového zdiva, omítaná, s pavlačí, krytá taškami, s volskými oky. (Kolmo na ní navazuje na chlévy menší zděný objekt z lomového zdiva se vstupem do sklepa). 4/ stodola Dále navazuje stodola, z lomového zdiva s jedním mlatem, perny mají do dvora zdi s trámovými výplněmi. Střecha sedlová s pálenou krytinou, se třemi vikýři ve tvaru volských ok. Vpravo připojena cihlová, novější část stodoly.