venkovská usedlost

1/ obytné stavení s chlévy 2/ stodola 3/ sýpka 1) Obytné stavení s chlévy Obytné stavení je do svahu vestavěná přízemní roubená chalupa, krytá sedlovou střechou, krytou taškami, doplněnou nad zadní částí domu dřevěným vikýřem s pultovou stříškou. Štítové průčelí o dvou okenních osách ( okna v dřevěných rámech) ukončuje trojúhelný, svisle šalovaný štít. Z dřevěných trámů odstraněna původní vápenná omítka, na střeše eternitové šablony, vystavěno nové komínové těleso. V síňce vlevo otvor pece pro sázení chleba (zvětšen), čelně kuchyň spojená s malou světnicí vpravo, popředu dvě místnosti. Prodloužení budovy tvoří novodobý chlév s pálenou krytinou na střeše. 2) stodola V zadní části usedlosti roubená stodola se sedlovou střechou, krytá taškami, s levým štítem ze svisle šalovaných prken, vlevo mlat, vpravo navazuje kolna. 3) sýpka Po pravé straně dispozice příčně v ose dvora stojí roubená sýpka, krytá taškovou krytinou. Z nízké pavlače vedou dovnitř dva schody, v levé komoře vpravo schody na půdu. Z vnějších stěn odstraněna vápenná omítka, objekt silně nakloněn dozadu ke stodole - majitel zde provedl podezdívku z cihel.