socha sv. Jana Nepomuckého

Socha sv. Jana Nepomuckého stojí proti domu čp. 109, V směrem od náměstí 5. května. Materiál pískovec šedookrové barvy. Podstavec je hranolový s mohutnými volutovými křídly po stranách, latinským nápisem s chronogramem a reliéfem znaku Jana Voříkovského z Kundratic na čelní straně. Podstavec ukončuje výrazná profilovaná římsa. Na mírně členitém soklu s římsou stojí socha sv. Jana Nepomuckého s krucifixem u levého ramene a s oválným reliéfem P. Marie Staroboleslavské na pravé straně. Světec s pokrčenou pravou nohou je oděn v tradiční měkkce modelované kanovnické roucho s biretem na hlavě, která je mírně nakloněná k levé straně. Předmětem ochrany je socha sv. Jana Nepomuckého na vymezeném pozemku.