sloup se sochou Panny Marie Immaculaty

Sloup se sochou P. Marie Immaculaty stojí na náměstí, východně od kostela sv. Petra a Pavla. Materiál pískovec. Základna čtvercového půdorysu je třístupňová, pyramidálně uspořádaná. Podstavec se sloupem a sochou P. Marie rámuje kamenné balustrádové zábradlí, v rozích s hranolovými pilířky zdobenými rytými zrcadly. Hranolový podstavec je na čelní straně opatřen reliéfní kartuší s vyrytým českým nápisem: Skrze swate / panenstwý a nepo / sskwrněne poczeti/ twe negczistssi panno/ wiczist srdcze a tielome / wegmeno otcze/ y syna y ducha swa/ teho amen . V obdélném poli pod kartuší jsou vyryty iniciály a letopočet F : F : B : An : 1699 . Podstavec je zdobem ze tří stran rytými obdélnými zrcadly. Nad profilovanou římsou podstavce se zvedá sloup s mírnou entazí. Ve vrcholu je osazena zlacená socha P. Marie v životní velikosti se sepjatýma rukama. Postava je esovitě prohnuta s nakročenou pravou nohou a v bohatě zřaseném rouchu. U pravé nohy P. Marie se vine had s jablkem v tlamičce. Kolem skloněné hlavy k levé straně obíhá svatozář s deseti hvězdami. Předmětem ochrany je sloup se sochou P. Marie na příslušném pozemku.