hlavní hřbitovní kříž

Na obdélné podnoži s uskočenou a předstupující přední stranou hranolový podstavec spočívající na profilované patce a ukončený profilovanou římsou. Na přední straně dříku se nachází vpadlé obdélné zrcadlo s dolní stranou plošně vydutou do plného oblouku. Horní strana toto vydutí návazně opakuje. Vzniklá plocha je vyplněna rytým řeckým křížkem z ornamentem. Pod ním je umístěn rytý minuskulní nápis: Tento kříž/ postavil/ zdejší/ svobodník/ JAN/ Ritterstein/ L. p. 1800//. Křížek, ornament a písmo jsou zvýrazněny černou barvou. Boční strany dříku jsou opatřeny volutovými křídly a jsou ve spodní části zdobeny třemi píšťalami, z nichž prostřední je menší než obě krajní, a listem vycházejícím z prstence na zaoblené spojnici horních volut, z nichž zadní je pouze tvarově naznačena. Římsa podstavce se nahoře zvedá směrem ke středové hranolové hladké nahoře profilované patce latinského kříže, s puklicemi na bočních stranách vodorovného ramene kříže. Kristus je ukřižován ve tvaru písmene Y, hlava s nasazenou trnovou korunou je skloněna k pravému rameni, přes které spadá kadeř vlasů. Nohy jsou přibity jedním hřebem, pravá noha předchází levou. Bederní rouška je svázána u levého boku a spadá za nohama téměř k chodidlům. Za hlavou je v křížení ramen naznačena reliéfní svatozář. Na ní je přibitý titulus I. N./ R. I.//