nájemní dům

Řadový 3-patrový nájemní dům se 7 okenními osami. V přízemí symetricky umístěný pravoúhlý vstup, plocha členěna pásovou bosáží. Vstup i okna jsou půlkruhově zakončena a zdůrazněna oblouky z rustikálně pojednaných bos a klenákem ve vrcholu. Kordonová římsa odděluje 1. a 2. patro s pravoúhlými okny. Plocha členěna přes obě patra pilastry s vysokou patkou, krytou profilovanou římsou s nasazenou diamantovou bosou, nad níž je prstenec a palmeta. Motiv palmety se objevuje také pod kompozitní hlavicí. V parapetním pásu pod okny 1. patra lizény rámující pole s květinovými festony. V suprafenestrách zdrsněná omítka tvořící segmentový útvar a cvikly. Okna lemována lizénami v horní části přecházeními do volutových konzol. Na konzoly jsou nasazeny prolomené frontony s pilony. Pod okny 2. patra parapetní římsy na drobných čtvercových konzolách s diamantovou bosou. Okna flankována lizénami, ve vrcholu přecházejícími do volutových konzol zdobených motivem penízků. Konzoly nesou profilované rovné úseky nadokenních říms. V supafenestrách diamantové bosy obdélného tvaru. Kordonová římsa mezi 2. a 3. patrem zdobena vejcovcem. Plocha fasády 3. patra s režnou cihlou a štukovou edikulou rámující půlkruhově zaklenutá okna. Mezi okny rytmicky řazeny olištované pilastry se dvěma palmetami a rozetou uprostřed, římsové hlavice nesou bohatě zdobené kladí. Kladí je rytmicky členěno zdvojenými konzolami na jednotlivá pole vyplněná vegetabilním ornamentem s motivem lvích hlav uprostřed. Mohutná profilovaná římsa nese balustrovou atiku. Dům do dvora se dvěma pravoúhlými rizality vystupujícími z rovné plochy. Fasáda se zdrsněnou omítkou, okna pravoúhlá dvojdílná a trojdílná, rytmicky řazené balkony. Střecha sedlová, střešní krytina nezjištěna.