nájemní dům

Řadový 2. patrový nájemní dům se 7 okenními osami. V přízemí symetricky umístěný pravoúhlý vstup, plocha členěna vodorovnými úseky pásové bosáže ve středu s jednou diamantovou bosou, pole pod pásovou visáží vyplněna rustikálními bosami. Pravoúhlý vstup i okna zdobena profilovanou šambránou a klenákem ve vrcholu, dekorativně pojednaným listovým ornamentem. Korodnová římsa doplněná vejcovcem nad hlavním vstupem kopíruje vysunutý balkon na s listovci zdobených konzolách. Zábradlí balkonu ze zděných pilířků s vloženými balustrovými sloupky. Parapetní plocha vyplněna prolamovanými obdélníky, uprostřed nichž jsou osazeny kruhové terčíky. Okna pravoúhlá lemovaná profilovanou šambránou a lizénami zdobenými perličkovým řetízkem a volutovými konzolami nesoucími nadokenní trojúhelníkové frontony s vegetabilními festony. Pravoúhlá okna 2. patra s parapetními římsami nesenými konzolami s vegetabilním ornamentem. Okny zdobena profilovanou šambránou, lizénami s vpadlými výplněmi a vegetabilními volutami nesoucími segmentový fronton. Šambrána přeťata ve vrcholu klenákem. Profilovaná římsa nese kladí vyplněné obdélníky většími a menšími, rytmicky střídané s volutami. Podstřešní profilovaná římsa zdobená mutuly s vegetabilním ornamentem a zubořezem. Střecha sedlová, střešní krytina nezjištěna.