poklona

Na kraji obce při právé straně řeky Dyje se nachází drobná sakrální architektura typu poklony. Stavba obdélného půdorysu vyrůstá z nízkého soklu. Průčelí je členěno lezénovým rámem, do nějž jsou vloženy nad sebou: oválná vpadlina a výklenek se segmentovým záklenkem. Zadní stěna výklenku je vyzdobena novodobým obrazem Nanebevzetí Panny Marie z roku 1997, oválná vpadlina je vyzdobena výjevy ze života sv. Václava. Výklenek i vpadlina jsou uzavřeny kovanou mříží. Boční stěny poklony jsou členěny lezénovými rámy s mělkými vertikálně orientovanými výklenky, završenými půlkruhovým závěrem s ústupky. Zadní stěna je hladká. Stěny poklony jsou zakončeny profilovanou korunní římsou, která nad průčelím nese ořímsovaný trojúhelníkový štít. Střecha poklony je sedlová, ve vrcholu střechy je umístěn železný jetelový křížek.